بازدید از باغ فتح آباد کرمان، از شگفت انگیزترین آثار ملی ایران را از دست ندهید…

فتح آباد

استان کرمان، حدود ۷ هزار جاذبه ی تاریخی ارزشمند را در خود جای داده است. از جاذبه های تاریخی-گردشگری دیدنی این استان، باغ عمارت بیگلربیگی (فتح آباد) است که قدمت آن به دوره ی قاجار بر می گردد و در فاصله ی ۲۵ کیلومتری شهر کرمان واقع در روستای اختیارآباد واقع گردیده است. در ادامه با ما همراه شوید تا از باغ فتح آباد کرمان بیشتر بدانید.

هر کدام از شهرهای ایران برای خودشان می توانند به عنوان یکی از قطب های گردشگری در جذب توریست نقش گسترده ای داشته است. استان کرمان هم به دلیل جاذبه های تاریخی که دارد جزء ۵ شهر دیدنی ایران به شمار می رود و باغ فتح آباد یکی از جاذبه های گردشگری ارزشمند این استان است. به طور کلی باغ سازی در ایران پیشینه ای طولانی داشته و باغ های ارزشمند زیادی در ایران وجود دارند که ارزش دیدن را دارند. جالب است بدانید قدمت باغ فتح آباد به دوره ی قاجار برمی گردد و در فهرست آثار ملی ایران در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ به ثبت رسیده است.

باغ فتح آباد یکی از املاک وقفی استان کرمان به حساب می آید و به همین دلیل مدیریت آن زیر نظر اداره کل موقوفات و امور خیریه استان کرمان قرار دارد؛ اما کارهای مرمت این اثر زیر نظر سازمان میراث فرهنگی انجام شده است. البته این روزها این مجموعه زیر نظر خانم سروناز نخعی مسئول سابق رستوران و هتل باغ شازده اداره می شود.

الگوی ساخت این باغ از باغ شاهزاده ی کرمان بوده و با توجه به نورپردازی های زیبایی که در آن صورت گرفته جلوه ی بی نظیری را در شب دارا هست. پس توجه داشته باشید که برای بازدید از باغ فتح آباد هم شب ها و هم روزها زمان بسیار مناسبی است. این باغ یکی از بزرگترین و متنوع ترین باغ های گشت گیاهان دارویی در ایران به شمار می رود.

وسعت باغ فتح آباد به ۱۳ هکتار و زیربنای ساختمان آن به ۱۵۰۰ متر می رسد. این بنا دارای سبکی اروپایی و ایرانی است و زمین های کشاورزی و باغ های گوناگونی در اطراف آن قرار گرفته است. به گونه ای که وقتی وارد عمارت فتح آباد شدید در گویی در بهشت وارد شدید. یک حوضی بزرگ در ابتدای ورود شما به این باغ در مقابلتان وجود دارد که حدودا ۶۰ متر بوده و انعکاس بنای ساختمان بر روی آب حوض می افتد و می توانید عکس های فوق العاده ای را تهیه نمایید.

فتح آباد

ساختمان اصلی باغ فتح آباد در انتهای شمالی باغ قرار گرفته و دارای دو طبقه ی اصلی است. این ساختمان با طاق نماها در دو طرف عمارت و اتاق های سه دری و پنج دری در میان مجموعه جلوه بی نظیر را به وجود آورده است. مصالح به کار رفت در این ساختمان تمامی از خشت خام و ملات گل بوده و بر روی آن لایه ای از گج پوشانده شده است. فضای داخلی این باغ نیز دارای گچ بری های بسیار زیبایی را دارا هست. اتاق های این این بنای تاریخی نیز به سبک اتاق های سنتی قاجاری تزیین و به شکل زیبایی نورپردازی شده که معروف ترین اتاق آن،‌ اتاق شاه نشین است.

موزه ی حکام یکی از قسمت های ارزشمند باغ فتح آباد است که در آن مجموعه ای از زندگی نامه ها و تصاویر حاکمان کرمان نگهداری می شود.

در عمارت اصلی باغ فتح آباد یک اتاق نقاشی وجود دارد که در قدیم محل اقامت حاکم کرمان بوده است. دور تا دور این اتاق نقاشی و دیوارنگارهای بسیار نفیس وجود دارد. علاوه بر نقاشی نزئینات آب طلا هم در آن ها به کار برده شده که برخی از آنها به سرقت برده شده است. البته هنوز تعدادی از این دیوانگاره ها باقی مانده است. فعلا درهای این اتاق تا زمان تکمیل مرمت و نصب شیشه هایی بر روی نقاشی ها بسته است.

از عمارت اصلی به اندازه سی متر رو به سوی شرق حرکت کنید؛ عمارت چهارفصل را می بینید که با یک طبقه، گنبد مرکزی و ایوان های ستون دار جلوه خاصی به مجموعه باغ داده است. آجرکاری ها و گچ کاری های این سازه به قدری زیباست که تماشای‌شان هوش از سر بازدیدکنندگان می برد و آنها را به تحسین هنر ایرانی وادار می کند. امروزه این اتاق کاربری VIP دارد و برای انجام مراسم و جشن های مختلف به افراد اجاره داده می شود.

کرمان برای داروهای گیاهی خود بسیار معروف است و این نوع داروها یکی از سوغاتی های اصلی این استان به حساب می آید. در زمان بازسازی باغ فتح آباد، مسوولان تلاش کردند تا بخشی از این باغ را به کشت گیاهان دارویی اختصاص دهند تا هم از ظرفیت های زمین های اطراف باغ استفاده کنند و هم درآمدزایی برای مجموعه و پوشش هزینه های خرج شده برای آن داشته باشند. خوب است بدانید که این مجموعه بزرگترین مجموعه کشت گیاهان دارویی در کشور است و تنوع گیاهی آن در جای دیگری وجود ندارد.

آدرس: استان کرمان، شهر کرمان، بلوار جمهوری، بلوار هوانیروز، اختیار آباد، باغ فتح آباد

 

درباره‌ی bia2kish

حتما ببینید

جاهای دیدنی استان کرمان

جاهای دیدنی استان کرمان همانند دیگر شهر های کشور عزیزمان ایران بسیار زیاد است که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *